Groep 1-2 CWelkom in de groep van juf Esther Dankier (ma-di-wo) en juf Lia van Domburg (do-vr).

Dit schooljaar zijn we met het thema “Familie” gestart. De kinderen zijn van alles over familie op een spelende manier aan het ontdekken en leren. We proberen zoveel mogelijk de activiteiten bij dit thema aan te laten sluiten. Ieder kind heeft familie, die uit verschillende familieleden bestaat. De samenstelling van het gezin en de familie ziet er bij ieder kind anders uit. Ieder gezin heeft zijn eigen gewoontes en regels. Ook papa en mama hebben een vader en moeder. Opa en oma zijn vroeger ook kind geweest. Deze aspecten komen allemaal aan bod in ons thema. De kinderen mogen aan de hand van hun meegebrachte foto's een presentatie over hun familie houden.
De software op het digibord en op de computer voor de kinderen is helemaal aan het thema aangepast met diverse oefeningen op niveau. Ook de kringactiviteiten zijn aangepast aan dit thema.

Tijdens het werken proberen wij de kinderen zoveel mogelijk met elkaar in gesprek te laten gaan om samen oplossingen te bedenken (coöperatief leren). U heeft ook vast al gehoord dat wij een verkeerslicht en vragenkaartjes in de groep gebruiken tijdens het werken. Dit allemaal om de zelfstandigheid, het samenwerken en het onderwijsaanbod te optimaliseren. Laat uw kind maar eens vertellen hoe dit in zijn werk gaat? Hij of zij kan het precies uitleggen.

In het speellokaal wordt 2 x per week een spelles of een gymles aangeboden. Het schoolplein heeft ook volop klim en klauter mogelijkheden zodat de kinderen zich lekker kunnen bewegen en vermaken met de diverse speel en klimtoestellen, fietsen, karren etc.

Na schooltijd bent u natuurlijk welkom om even binnen te lopen om het gemaakte werk samen met uw kind te bekijken. Wij zijn er dan ook voor uw eventuele vragen.

Groep 1/2C

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties

Er zijn geen items gevonden.

 
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work