GROEP 6A

In groep 6 zitten 25 leerlingen. Wij hebben twee leerkrachten. Op maandag t/m donderdag staat juf Kelly voor de klas en op vrijdag meester Vyanni.

In groep 6 werken met rekenen via Gynzy op de Chromebook. Dit doen we via de lessen van Wereld in Getallen. 

Voor spelling en taal werken wij met de methode Pit. We werken in ons werkschrift en oefenen daarnaast nog in Gynzy. Dit jaar leren we de werkwoorden te schrijven in de tegenwoordige tijd en verleden tijd. En moeten we al die andere moeilijke spellingregels weten toe te passen.

We oefenen het technisch lezen via een nieuwe methode Nieuw Nederlands Junior lezen. In deze methode komen alle vier de leerlijnen aan bod: technisch lezen, vloeiend lezen, lekker lezen en begrijpend lezen. Iedere vier weken wordt er gestart met een nieuw thema. Elk thema bevat teksten met uiteenlopende onderwerpen als dieren, natuur, techniek of cultuur. Ze lezen fictie en no- fictie, gedichten en informatieve teksten. Er is dus altijd wel een tekst die past bij wat een leerling leuk vindt.

Met Blink leren wij meer over natuur, aardrijkskunde en geschiedenis. Dat doen wij op een onderzoekende manier. 

Dit jaar gaan wij de topografie van Nederland leren, wat wij erg leuk vinden! En wij gaan dit jaar ook de typecursus doen. We hopen allemaal ons typediploma te behalen dit jaar!

Op maandag en vrijdag hebben wij gymles van meester Sil.

En op dinsdag gaan we naar het Skillslab bij meester Matijs. 

We hebben dus een hoop te doen, maar hopen dat het vooral een leuk en leerzaam schooljaar wordt!

Wanneer u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via de mail of een berichtje via Parro.

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work