Groep 1-2 A

Welkom op de groepspagina van groep 1/2a.  De leerkracht van deze groep is juf Rianne. 

Dit schooljaar zijn we in onze groep gestart met het thema 'Ridders en prinsessen'. Via een tijdmachine zijn een paar kinderen op reis geweest en kwamen terug met spullen uit de riddertijd. Vervolgens bedachten we samen wat we tijdens dit thema willen leren, maken en doen. De kinderen hadden het idee om een eigen kasteel te maken. Van de huishoek hebben we een groot kasteel gemaakt met twee torens, kantelen en een ophaalbrug. In de klas wordt druk geknutseld en gewerkt rondom het thema. 

We hebben naast ons eigen lokaal, de beschikking over een riant speellokaal waar we altijd terecht kunnen voor spel- en gymlessen. Ook zijn er buitenspeelmaterialen zoals fietsen, steppen, banden, blokken en planken. Door middel van de dagritme-kaarten kunnen de kinderen direct zien wat er die dag allemaal aan de orde komt, wat de meesten toch een goede houvast geeft.
Op de meeste dagen beginnen we met spelen en werken. Als de kinderen binnenkomen, liggen er materialen die zij zelf de dag ervoor hebben uitgezocht of kiezen zij uit één van de hoeken. 

Heeft u nog vragen of iets te melden dan hoor ik dat graag!

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work