Groep 1-2 CWelkom in de groep van juf Esther Dankier (ma-di-wo) en juf Anita Oosting (do-vr).

Dit schooljaar zijn we met het thema “spannend” gestart. De kinderen hebben nagedacht over wat zij spannend vinden. De kinderen hebben zelf gekozen om meer over de ruimte te leren. Zij weten nu dat er meerdere planeten zijn. Ook weten zij dat de aarde om de zon draait en waarom het donker wordt. Zij hebben zelf een raket gemaakt om in te spelen. Alle kinderen hebben een astronaut gemaakt en/ of een vliegende schotel. Inmiddels zijn we met de Kinderboekenweek begonnen. Die heeft ook als thema spannend en griezelig. Het prentenboek de Gruffalo staat centraal. Iedere leerling heeft dit boek ook gekregen.

Tijdens het werken proberen wij de kinderen zoveel mogelijk met elkaar in gesprek te laten gaan om samen oplossingen te bedenken (coöperatief leren). U heeft ook vast al gehoord dat wij een verkeerslicht en vragenkaartjes in de groep gebruiken tijdens het werken. Dit allemaal om de zelfstandigheid, het samenwerken en het onderwijsaanbod te optimaliseren. Laat uw kind maar eens vertellen hoe dit in zijn werk gaat? Hij of zij kan het precies uitleggen.

In het speellokaal wordt 2 x per week een spelles of een gymles aangeboden. Het schoolplein heeft ook volop klim en klauter mogelijkheden zodat de kinderen zich lekker kunnen bewegen en vermaken met de diverse speel en klimtoestellen, fietsen, karren etc.

Na schooltijd bent u natuurlijk welkom om even binnen te lopen om het gemaakte werk samen met uw kind te bekijken. Wij zijn er dan ook voor uw eventuele vragen.

Groep 1/2C

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties
Opening thema: Dit ben ik, familie en vrienden in de kleutergroepen Lees meer »
 
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work