Groep 1-2 C

Welkom in de groep van juf Anita (ma-di-wo) en juf Esther (wo-do-vr).

Wij hebben een gezellige groep met 19 kinderen. In de loop van het schooljaar wordt onze groep steeds een beetje groter.
Bij de kleuters staat spelend leren centraal. Door middel van thema's passen wij samen met de kinderen iedere keer de hoeken in de klas aan, bijvoorbeeld een restauranthoek of boerderijhoek.
Dit jaar zijn wij begonnen met het thema "heel lang geleden". In de klas hebben wij samen met de kinderen een hoek gemaakt met een grot. Bij deze grot is natuurlijk een kampvuur waar zij de zelf gevangen vissen naast de grot kunnen klaar maken. Dit kampvuur maken de kinderen van de meegenomen takken en stenen. In het lokaal hangen de bosbessen die zij kunnen plukken en verzamelen. 
In de verschillende hoeken leren de kinderen van alles; samenspel, tellen, letters, ruimtelijke oriëntatie en ga zo maar door. Eigenlijk leren kleuters de hele dag door.

Tijdens het werken proberen wij de kinderen zoveel mogelijk met elkaar in gesprek te laten gaan om samen oplossingen te bedenken (coöperatief leren). Door middel van verschillende werkvormen bijvoorbeeld zoek iemand die, weekendbingo en mix & ruil.

In het speellokaal wordt 2 x per week een spelles of een gymles aangeboden. Het schoolplein heeft ook volop klim en klauter mogelijkheden zodat de kinderen zich lekker kunnen bewegen en vermaken met de diverse speel- en klimtoestellen, fietsen, karren etc.

Na schooltijd bent u natuurlijk welkom om even binnen te lopen om het gemaakte werk samen met uw kind te bekijken. Op dit moment is dit even niet mogelijk in verband met het Coronavirus. In de loop van het jaar hopen wij dat dit weer mogelijk is.  

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work