GROEP 6A

In groep 6 zitten 23 leerlingen. Wij hebben twee leerkrachten. Op maandag en vrijdag staat juf Ilja voor de klas en op dinsdag, woensdag en donderdag juf Kelly.

In groep 6 werken met rekenen via Gynzy op de Chromebook. We werken aan onze doelen via het doelenboekje. Dit houden wij zelf bij en de juf tekent het doel af wanneer we het doel hebben behaald. Zo weten we goed aan welke doelen we nog moeten werken en welke onderdelen we makkelijk vinden.

Voor spelling en taal werken wij in ons schrift en oefenen we daarnaast nog in Gynzy. Dit jaar leren we de werkwoorden te schrijven in de tegenwoordige tijd en verleden tijd. En moeten we al die andere moeilijke spellingregels weten toe te passen.

We oefenen het technisch lezen via Leesparade. Daar leren we hoe wij moeilijk woorden moeten lezen, zoals woorden die uit het Frans komen. Daarnaast lezen we in duo's. We oefenen samen het tempolezen en lezen wij in een boek wat wij bestellen via de bibliotheek. Er gaat niks boven leesplezier! Het begrijpend lezen leren wij via Nieuwsbegrip en we oefenen onze studievaardigheden via Blits.

Met Blink leren wij meer over natuur, aardrijkskunde en geschiedenis. Dat doen wij op een onderzoekende manier. 

Dit jaar gaan wij de topografie van Nederland leren, wat wij erg leuk vinden! En wij gaan dit jaar ook de typecursus doen. We hopen allemaal ons typediploma te behalen dit jaar!

Op maandag en vrijdag hebben wij gymles van meester Tom.

We hebben dus een hoop te doen, maar hopen dat het vooral een leuk en leerzaam schooljaar wordt!

Wanneer u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work