Groep 1-2 CWelkom in de groep van juf Esther Dankier (di-wo-do) en juf Tamara van der Schilt (ma-di-vr).

Wij hebben een gezellige groep met 17 kinderen. In de loop van het schooljaar wordt onze groep steeds een beetje groter.
Bij de kleuters staat spelend leren centraal. Door middel van thema's passen wij samen met de kinderen iedere keer de hoeken in de klas aan, bijvoorbeeld een restauranthoek of boerderijhoek.
In de verschillende hoeken leren de kinderen van alles; samenspel, tellen, letters, ruimtelijke oriëntatie en ga zo maar door. Eigenlijk leren kleuters de hele dag door.

Tijdens het werken proberen wij de kinderen zoveel mogelijk met elkaar in gesprek te laten gaan om samen oplossingen te bedenken (coöperatief leren). Door middel van verschillende werkvormen gaan de kinderen met elkaar in gesprek. Bijvoorbeeld zoek iemand die, weekendbingo en mix & ruil.

In het speellokaal wordt 2 x per week een spelles of een gymles aangeboden. Het schoolplein heeft ook volop klim en klauter mogelijkheden zodat de kinderen zich lekker kunnen bewegen en vermaken met de diverse speel en klimtoestellen, fietsen, karren etc.

Na schooltijd bent u natuurlijk welkom om even binnen te lopen om het gemaakte werk samen met uw kind te bekijken. Wij zijn er dan ook voor uw eventuele vragen.

Opening thema: Dit ben ik, familie en vrienden in de kleutergroepen

De komende periode werken wij met de kleuters rondom het thema: dit ben ik, familie en vrienden. Wij hebben dit thema geopend met een voorstelling over het prentenboek 'Rikki'. Rikki is een konijn en hij ontdekt wie hij is. Hij ziet dat niet ieder konijn hetzelfde is en dat is met kinderen ook zo. De komende tijd gaan kinderen over zichzelf vertellen: wie ze zijn en met wie ze wonen. We zullen dit thema afsluiten in de Kinderboekenweek. Daar ontdekken ze dat niet alleen familie belangrijk is, maar ook vrienden.
Media
  • DSC07508
  • DSC07509
  • DSC07517
  • DSC07518
  • DSC07524
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work